Vily, statek i stará garáž. Na nemovitostech bývalých manažerů MUS visí plomba

30.11.2012 14:01

iHNed.cz

Luxusní vily, byty, cenné papíry nebo konta v celkové hodnotě 800 milionů korun zmrazili protikorupční detektivové bývalým manažerům Mostecké uhelné společnosti (MUS). Přestože státní zástupce nechtěl upřesnit podrobnosti, Hospodářským novinám se podařilo zjistit, o jaký majetek se jedná.

 

Manželé Petra a Marek Čmejlovi už nebydlí tak úplně ve svém. Na luxusním domě s výhledem na řeku Sázavu visí od 9. listopadu plomba. A na podobně honosné vile za Prahou také.

HN už ve čtvrtek popsaly, jak protikorupční detektivové zmrazili bývalým manažerům Mostecké uhelné společnosti (MUS) konta, cenné papíry a nemovitosti v hodnotě 800 milionů. Podle policistů totiž majetek pochází z podvodu, jímž údajně šestice exmanažerů koncem 90. let podnik ovlStátní zástupce Petr Šereda, který vyšetřování řídí, nechtěl upřesnit, komu a které nemovitosti nechal obstavit. HN ovšem s pomocí veřejných údajů z katastru zjistily, že akce zasáhla nejen Marka Čmejlu, jednoho z klíčových mužů událostí v Mostecké uhelné.

Ale s domy a byty nesmí nakládat ani další čtyři manažeři. Výjimkou je jen Antonín Koláček, který všechny nemovitosti vlastní přes firmy, takže na ně policisté nedosáhnou.

Vzkaz do Monaka: Zmrazeno

Policisté, jak ukazují dokumenty, brali vše, bez ohledu na hodnotu. Dvaasedmdesátiletému Oldřichu Klimeckému, někdejšímu generálnímu řediteli, který se v posledních letech stáhl z veřejného života, zmrazili vlastnické právo nejen ke statku v Milešově u Lovosic. Ale i na starou garáž v Mostu.

Luboš Měkota má zase obstavenou opuštěnou chalupu na Domažlicku, stejně jako nový viladům v Praze na Břevnově, kde má za sousedy třeba hokejisty Martina Havláta a Patrika Eliáše.

Právě Měkotu policejní vyšetřování zasáhlo nejvíc. Tedy pokud jde o jeho byznys: jeho nová televizní stanice TV Pětka omezila výrobu pořadů nejspíš proto, že přišla o jistý přísun peněz.

Měkota zároveň pracuje jako předseda správní rady podnikatelsky úspěšné Vysoké školy finanční a správní, je milovníkem golfu, v němž i podniká a stojí také za pražskou regionální stanicí TV Metropol, které dělal ještě loni ředitele třetí z aktérů kauzy - Petr Kraus.

A další z těch, kteří mají na svém domě zástavu: policisté obstavili jeho vilu na pražských Vinohradech. Jiří Diviš, čtvrtý z exmanažerů, žije už několik let v zahraničí - oficiálně má sídlo v Monaku.

Ale i tak nechali dát detektivové plombu na Divišův víkendový byt v Klimentově u Mariánských Lázní a na další byt v Petrské ulici v centru Prahy.

Plombě se naopak vyhnuly nemovitosti, které spravuje Antonín Koláček. Muž pozoruhodné proměny z byznysmena na budhistu, který si nechává požehnat od dalajlámy.ádla.

 

Zpět

Novinky

Tisková zpráva základních organizací Strany zelených v Litvínově a v Mostě

05.03.2007 17:18
  Tisková zpráva základních organizací Strany zelených v Litvínově a v Mostě   Vedení SZ v Litvínově a v Mostě touto cestou reaguje na vyjádření pana ministra Římana ze dne 27.2.2007, kdy při své návštěvě Bíliny připustil možnost prolomení ekologických limitů těžby...

Ministr Říman se plete-limity platí

28.02.2007 17:22
  Vyjádření o.s. Kořeny k výrokům ministra Římana ohledně prolomení limitů těžby ze dne 27.2.2007   Včerejší prohlášení ministra Římana, že navrhuje prolomení limitů těžby na dole Bílina, je porušením programového prohlášení vlády. Ta se zavázala, že těžební limity chránící severočeské...

Ministr Říman-proti programovému prohlášení vlastní vlády chce navrhnout prolomení limitů lomu Bílina

27.02.2007 17:23
  Ekonomické zpravodajství Ekonomika.iHNed.cz  27. 2. 2007  16:37  (aktualizováno: 27. 2. 2007  16:48)   Říman navrhuje částečné prolomení „hnědouhelných limitů“ Ministr průmyslu a obchodu Martin Říman (ODS) chce zrušit územní ekologické limity těžby hnědého uhlí...

Václav Havel

08.12.2005 20:08
Hovory z Lán (16.12.1992), Václav Havel o Libkovicích: Hovory z Lán (16.5.1993), Václav Havel o Libkovicích: "... je věcí nás všech, jak vypadá naše země, naše krajina. Jsou to lidé, kteří prostě protestují proti té aroganci průmyslové civilizace, která ničí třetinu naší země, proměňuje ji v...